EEN JUISTE TAXATIE IS VAN GROTE WAARDE

Een taxatie geeft je zekerheid over de waarde van jouw (huidige of toekomstige) huis. Voor jezelf omdat je wilt weten wat het waard is. Of voor de financier, die wil weten welk risico hij loopt. Onze taxateurs leveren duidelijkheid aan zowel particuliere als professionele opdrachtgevers.

Als je een financiële transactie wilt aangaan, met jouw huis in de hoofdrol, dan moet het huis worden getaxeerd. Een gecertificeerde taxateur van Makelaars@WORK maakt een officiële, onafhankelijke en goed onderbouwde inschatting van de waarde van het huis, gebaseerd op relevante data. Soms is een taxatie verplicht volgens de wet. Meestal is het een eis van de partij die risico loopt, zoals een bank, financier of verzekeraar. Een taxatie is in elk geval nodig:

  • bij de aan – en verkoop van een huis
  • bij het aangaan van een hypotheeklening
  • bij het aanvragen van een Nationale Hypotheek Garantie
  • bij het in beroep gaan tegen je WOZ-beschikking

WAARDEBEPALING

Er zijn ook situaties te bedenken waarin een taxatie niet verplicht is, maar wel handig. In dat geval kan je bij ons terecht voor een zogenoemde waardebepaling. Bijvoorbeeld bij een scheiding of overlijden. Of als je je oudedagvoorziening aan het plannen bent. Of als je wilt nagaan of de aankoopprijs van je nieuwe woning klopt. Of nadenkt over een verbouwing en wilt weten welke waardevermeerdering dat oplevert. Of gewoon als je jezelf afvraagt wat je huis opbrengt als je het nu zou verkopen. In alle gevallen staan onze gecertificeerde taxateurs voor je klaar. Neem gerust contact op voor meer informatie!

KEURMERK, KENNIS EN ERVARING

Makelaars@WORK heeft het keurmerk van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Al onze taxateurs voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Daarbij hebben we jarenlange ervaring en een grondige kennis van de huizenmarkt in Haarlem en omstreken (wij taxeren in een straal van 25 kilometer rond Haarlem). We kennen de bodemgesteldheid, de milieuverordeningen en de waarde van alle locaties. We meten de woning op volgens de officiële NEN-norm. En we leveren snel: twee dagen na het taxatiebezoek heb je het officiële taxatierapport in huis, opgesteld volgens de richtlijnen van alle erkende bankinstellingen.

Uw Naam

Telefoon

Email

Bericht